Alüminyum Medikal Tüp

Alüminyum Medikal Tüp

Alüminyum Medikal Tüpler TÜRKİYE’DE ÜRETİLMEKTE ve 300 Bar basınçta test edilmektedir.

Yüksek Basınç Alüminyum Medikal Gaz Tüpleri EN 1975: 2000 ve ISO 7866: 1999 tasarım standartlarına ve 2010/35 / EU (TPED) direktifine göre üretilmiştir.

Alüminyum Alaşımlı Tıbbi Gaz Tüpleri, hafif, korozyona dayanıklı ve Nonmanyetik olmak gibi kayda değer avantajlar sunmaktadır.

Medikal Oksijen tüpü kullanımı

Oksijen tüpü kullanımı sırasında bazı malzemelere ihtiyaç duyulabilir. Özellikle sağlık kuruluşlarında kullanılan oksijen tüpleri bu malzemelerin kullanımını zorunlu kılmıştır. Çoğunlukla tüp ile birlikte temini sağlanan bu malzemeler maske ve kateterdir. Maske ve kateter oksijen tüpüyle hastanın birleşmesine olanak sağlar. Ağız ya da burun yoluyla kullanım sağlar.

Manometreden çıkan gaz su kabından geçerken nemlendirilir. Daha sonra maske, kanül veya kateter yardımı ile hastaya ulaştırılır.

Oksijen tüpleri çelik ve alüminyum olmak üzere ikiye ayrılır. Alüminyum tüpler çelik tüplere nazaran daha hafiftir.

Medikal oksijen tüpler hakkında

Medikal oksijen tüpleri farklı kapasitelerde ve şekillerde üretilmiştir. Alüminyum özellikle 10 litre kapasiteye kadar olan oksijen tüpleri taşınabilir özelliktedir. 10 litreden fazla kapasitesi olan tüpleri tek kişinin taşıması neredeyse imkansızdır.
Aluminyum Alaşım (Medikal) Tüpler çelik tüplere oranla tüpün boyutuna göre %25 ila %40 arasında daha hafiftir.
Taşınabilen oksijen tüpleri genellikle ambulanslarda, hastanelerin acil ünitelerinde ve evlerde kullanılır. Oksijen yakıcı bir gazdır. Bu nedenle hiç bir oksijen cihazına ve tüpüne ateş, makine yağı, petrol ürünleri veya yağlı sabunlar ile yaklaşmayın. (Herhangi bir patlama esnasında çelik tüp, parça tesirinden dolayı insan sağlığına ciddi bir tehdit oluşturarak ölümcül kazalara sebep olmaktadır. Aluminyum Alaşım tüpler patlama esnasında bir kenarından sadece 10 cm. uzunluğunda, yarım cm. genişliğinde kağıt gibi yırtılır ve içindeki gazı dışarı atar. Parça kopması söz konusu değildir. )
Üretim sonrası her bir tüpün içi basınçlı buharla yıkandığından, kullanım esnasında metal kokusu salgılamamaktadır.

Medikal Oksijen Tüplerin Özellikleri

Alüminyum Medikal Oksijen Tüpleri hafif, korozyona dayanıklı, güvenli ve non-manyetikdir, çelik oksijen tüplerine göre hafiftir. Paslanmaz / Taşıdığı ürünle reaksiyona girmez, zehirlenme ve koku yapmaz, kırılmaz, dayanıklı ve güvenlidir, uzun raf ömrü ve ayrıca hafif olası sebebiyle çelik tüplere nazaran nakliye avantajı sağlar. Yüksek nem ve yüksek sıcaklık farklılıklarında güvenle çalışır. (-30 C, +60 C). Ani sıcaklık değişimlerinde meydana gelen terlemeden dolayı çelik tüplerin iç kısmında paslanmalar olabilmekte iken Aluminyum Alaşım tüplerde böyle bir durum söz konusu değildir.
Manyetik özelliği yoktur. Nonmanyetiktir. MR Odası gibi Manyetik alanlarda güvenle kullanılabilir.
Nakliye ve kullanım aşamasında darbeye maruz kalan, tezgah altlarında nemli ortamlarda bulunan çelik tüplerin boyası dökülen kısmının hava ile temas etmesine müteakip paslanma ve korozyona uğraması kaçınılmazdır. Bu da hem görüntü kirliliğine hem de yeniden boyatma masrafına yol açmaktadır. Aluminyum Alaşım tüplerde iç ve dış paslanma söz konusu değildir. İç ve dış korozyon direnci çelik tüp ile kıyaslanmayacak düzeyde yüksektir, yeniden boyatılmasına gerek yoktur.

Malzemenin yapısından dolayı çelik tüplere oranla çok daha dekoratif bir görünüme sahiptir.

Alaşımın özelliğinden dolayı (6061 Aluminium Alloy) çelik tüpler ile aynı test ve çalışma basıncına sahiptir.

Alüminyum tüpler EN 1975 tasarım standardı ve 99/36/EC direktiflerine uygun Pi markalı olarak üretilmektedir.

Share the Post

About the Author

Comments

Comments are closed.